Laboratoř

Mlýn Herber - alveograf Mlýn Herber - spektrometry Samozřejmostí našeho mlýna je provozní laboratoř, kde nepřetržitě kontrolujeme, vyhodnocujeme a technologicky řídíme chod mlýna. Laboratoř zabezpečuje požadovanou jakost vstupních surovin, vyrovnanou stabilitu meziproduktů a finální kvalitu mouk dle platných norem a ke spokojenosti zákazníka.

Mlýn Herber - laboratoř mouku neustále průběžně vyhodnocuje Zvýšenou pozornost klade laboratoř kontrole hlavní vstupní suroviny. Stanovují se základní znaky obilné masy a to vlhkost, objemová hmotnost, popel, lepek a gluten index, dusíkaté látky, Zelenyho test, RMT - objem, číslo poklesu, vaznost, dále reologické hodnoty na alveografu (energie, pružnost, tažnost, poměrové číslo) a zjišťuje se zdravotní nezávadnost pšenice (příměsi, nečistoty, cizí pachy, škůdci, mikrobiologická, chemická a toxická kontrola).

Naší prioritou je jakost a bezpečnost finálních výrobků, která musí splňovat ustanovení zákona o potravinách, včetně prováděcích vyhlášek zákona a zejména vyhovovat požadavkům našich zákazníků.

U mouk řídíme a zajišťujeme optimální hodnoty u parametrů:

Pro všechny zmíněné analýzy používáme metrologicky ověřená a kalibrovaná měřidla. Mezi základní měřidla patří:

2012 © MLÝN HERBER